poniedziałek, 26 maja 2014

#14 Śniadaniowy koktajl na gorące poranki

Truskawki, otręby i lodowe galaretki... Czego chcieć z rana więcej? Zdrowo i orzeźwiająco :). I przy okazji można wykorzystać zeszłoroczne jagody i przygotować miejsce na tegoroczne :).



Śniadaniowy truskawkowy koktajl 
Składniki (na 2 porcje)
3/4 kg truskawek
Mały słoiczek jagód w syropie
0,5 szklanki lodowatej wody lub mleka
2 łyżki otrąb
Galaretka o smaku jagodowym Winiary
1 szkl. wrzątku

Przygotowanie
Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki w szklance wrzątku. Po przestudzeniu przelewamy galaretkę do foremki na lód, wstawiamy do zamrażarki.

Truskawki blendujemy z zimną wodą, dodajemy sok z jagód lub całe jagody oraz zmielone otręby, miksujemy i przelewamy do szklanek.

Do każdej szklanki dodajemy po kilka zmrożonych galaretkowych kostek i podajemy. Taki zimny koktajl z rana orzeźwia zdecydowanie lepiej niż kawa ;).

Rozpocznij owocowy sezon z galaretkami WINIARY!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz